dijous, 23 d’octubre del 2008

L'Ajuntament de Sueca vol tallar la xopera de l'avinguda del Mestre Serrano


Els arbres alts que es veuen al fons, xops, van a ser tots tallats per a obrir el carrer i fer una rotonda. És una llàstima que en una ciutat on no sobren zones verdes, es destruïsquen arbres tan alts i que destaquen tant sobre l'entorn. No es podria haver dissenyat el carrer per a respectar aqueixos arbres? / Antonia (Sueca)

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé per què però tinc quimera que van a desviar el trànsit del nou pont sobre el Xúquer (si algun dia el fan) per la xopera i l' Avinguda del Mestre Serrano. Molt calladets estan eixos de l'Ajuntament que quan menys t'ho esperes ja te l'han estacada rant a mànec.
A els regidors de l'Ajuntament (Baldo i Gil sobretot perquè sembla que són els que estan damunt del projecte eixe del nou pont a Fortaleny), deia que o els regidors parlen clar i expliquen al veïnat la que ens pot vindre damunt llevant la xopera i portant tot el trànsit que ve de Corbera per l'Avinguda o començarem a cagar com déu mana.

Anònim ha dit...

Doncs mira, és molt probable que Sueca pase de ser un poble tranquil, a una ciutat "moderna": hem consolidat el mur que representa la doble via i el túnel, tenim ara el desviament de la nacional 332, que s'ha convertit en altre mur que ens separa del riu i representa un impacte visual i acústic considerable. I per si no fora poc, ara tindrem una "ronda" que arrancarà des de la rotonda de Riola i que recorrera la zona del mestre serrano per a buscar la Tarranquera. I ahí és fàcil, molt probable, que el trànsit d'eixida i entrada es canalitze a través de l'Av. Mestre Serrano, una barbaritat si pensem que hi ha un col·legi i una zona de jocs infantils amb molta afluència. Justament quan la tendència és alliberar de trànsit les zones de més ús públic i sobre tot si és infantil, ací farem el contrari. Motius tenen els veins d'eixa zona per a preocupar-se, i els de la resta de Sueca també, en allò que ens afecte.

Anònim ha dit...

¿¿¿Més trànsit encara???

¿Serà possible tanta burrera i tan poc de respecte cap a les persones?
Eixe Gil no és arquitecte que entén - o deuria entendre- d´urbanisme?
¿On estan les zones verdes? És que no les n´hi ha ni pintades ni d´arbres de plàstic!!!!!!!!
I l´oposició fent la mà.

Anònim ha dit...

Sueca, una ciutat moderna o un poble dormitori?
Las gasolineres tanquen a les 10 de la nit.
Els bars tancats a les 11 de la nit
La policia local que no atén a les persones quan criden - perquè els necessiten- perquè no tenen efectius
Alguns carrers sense llum.

Estem més prop de seu un poble-lumpen que de ciutat moderna-dormitori gràcies als "grans planificadors del sòl urbà"

Anònim ha dit...

Al remat es tracta d'un model de ciutat per a les persones, o una ciutat feta a colp d'improvisacions i decisions que en poc tenen en consideració el benefici de la ciutat, entenent ciutat com a lloc on les persones estem, ens relacionem, i fem allò que se'n diu "poble". La qualitat de vida, el benestar i la socialització queden en un segon lloc per a uns gestors i planificadors que només pensen en optitmizar el sòl sense tenir en compte que en l'espai urbà han de jugar xiquets, fer-se grans, i els majors hem de parlar i conviure, i tot això requereix una ciutat "viva", amb zones verdes que no siguen només aliniacions d'arbres; amb espais tranquils on no estar tot el dia pendent del cotxe o la moto; amb espais sense soroll, etc. Però això alguns ho veuen encara com a "frivolitats".

Anònim ha dit...

En primer lloc dir-vos que l'alcalde de sueca al meu entendre a decepcionat a molta gent, ja que pensava que restectava a la gent de la seua ciutat, però crec que no, molt de fomentar el anar amb bici i no ens posen carrils de bici que pugem accedir de qualsevol punt de la ciutat amb els nostres fills, sobre el tema de la xopera dir-vos que em pareix mal que ens lleven una cosa tan valuosa que tenim dins d'esta ciutat, jo visc davant d'eixa xopera i la veritat és que m'alegra alçar-me pels matins obrir les finestres i trobar-la, crec que hauriem de valorar un poc mes les coses valuoses que tenim, bo el tema de que van a desviar el trànsit del nou pont sobre el xuquer i l'Avinguda del Mestre Serrano,este ajuntament no ha tingut en compte que hi ha un col·legi prop,un parc en el qual sempre esta molt ple de xiquets, que dir-vos dels que governen mai pensen en la gent de la seua ciutat, sinó en els diners que puguen adquerir.

Anònim ha dit...

Pot explicar algú qui és, o qui son, el personatge/es que sempre la té calladeta i l'amolla quan tot ja són fets consumats? Ho dic perquè ja passà això amb el pla urbanístic C-9 que des de l'Ajuntament li endosaven una quantitat exagerada de sòl destinat a pisos de V.P.O.'s que altres plans parcials no contemplaven. En aquell cas es mobilitzaren els propietaris que no havien venut el seu sòl rústic transformat en urbanitzable i els 21 regidors van haver de rectificar. Més de 3000 firmes els avalaven, cosa que els faria pensar la que els podria vindre a sobre si seguien per eixe camí.
La de la xopeda també sembla altra pilleria d'eixes, en la qual elgun espavilat ha anat deixant madurant la poma "a la chita y callando" fins que la qüestió arriba a la situació tècnico-legal de "política de fets consumats".
"Sus señorías" de saló de Plenaris de l'Ajuntament de Sueca: Malament anem per eixe camí.

Anònim ha dit...

Mai m'haguera imaginat que l'actual Alcalde Joan Baldoví ballara al toc que li imposa Salvador Gil.
Tinc el dubte sobre una trista sensació:
a)Que Baldo no s'assabenta de la pel·lícula.
b)Que Baldo no vol assabentar-se de la pel·lícula i és feliç en la seua condició d'Alcalde com si el seu objectiu fóra arribar a ser-ho com qui assoleix la distinció de ser Fallera Major.
c)Que Gil li conta "la seua pel·lícula" que vol i Baldo engoleix com una draga perquè no dóna per a més.

A les pròximes eleccions em repensaré el sentit del meu vot si és que decidisc anar a votar.
El cas de l'Avinguda del Maestro Serrano és altre més que demostra que l'allargada ombra que Gil eclipsa a Baldo en quasi totes les seues decisions. Una titella en mans de Gil?

Anònim ha dit...

LA FUSTA DELS XOPS TÉ PREU

Publicat en http://www.diariodenoticias.com/ediciones/2008/06/26/vecinos/tudela/d26tud37.1289895.php

Esta rentabilidad surge, sobre todo, de su rápido crecimiento ya que en 12 años puede ser talado para su empleo en la industria mientras que otros árboles necesitan 60, 80 ó incluso 120 años, como el haya. "La rentabilidad es de unos 60 ó 70 euros el metro cúbico de madera", indicó Villarroel. En la Ribera, los ayuntamientos son casi los únicos propietarios de las plantaciones de este árbol que para que dé beneficios ha de estar en superficies de 40 hectáreas como mínimo. "De una hectárea de chopos podríamos sacar unos 300 metros cúbicos de madera que multiplicados por 60 euros son 18.000 euros. Al talarlos a los 10 ó 12 años, da unos 1.800 euros por hectárea y año", explicó el gerente de Foresna-Zurgaia que añadió que "al cabo de 12 años se pueden triplicar o cuadruplicar los ingresos, pero es un ser vivo y hay muchos riesgos de que salga mal".

Anònim ha dit...

D´ahí pot eixir una bona caixa per als Nadal de la crisi i un bon Pernil de Pota Negra.
Quins xollos i xanxullos tenen alguns!

Anònim ha dit...

Quina tristesa! els únics arbres amb una mica de trellat i història que queden a Sueca, resulta que els tallen!! Ho sento, pero cada poble té el que es mereix.

Unknown ha dit...

com es nota que la xopera no esta prop d'aon viviu molts dels que critiqueu el fer mesd facil els acceços als que vivim alli.cert que si vos tocara rodar mes de 4 carrers per asfaltar i fets pols per arrivar aon viviu com a mi de segur que voldries que l'arrancaren dema mateix, menos ipocesia que tot esta be i esta mal segons des de el costat que ho mires. a mes que arrancar els xops no vol dir matarlos ja que es poden portar a altre lloc

MPBirds ha dit...

Contestant a:

"Quina tristesa! els únics arbres amb una mica de trellat i història que queden a Sueca, resulta que els tallen!! Ho sento, pero cada poble té el que es mereix."

Història no en tenen massa, perque recorde que els van plantar a principis dels 90. Abans d'això, la zona era un camp abandonat on abocaven ripio i tota classe de fem. Més històrics son els de la Ronda d'Espanya/Cabanyal o els de l'estació, per eixemple. O sense anar més lluny, els de l'Av. Mestre Serrano que els talaren sense cap mirament i no veig que haja sigut per a bé.

Fa un any de la notícia i no veig que els hagen talat, per sort. A Sueca sempre han fet falta jardins i zones verdes, només falta que les poques zones de jardí que hi han les arrasen també.